Перші підсумки реалізації реформи "Нова українська школа" підвели на Костопільщині

Перші підсумки реалізації реформи «Нова українська школа» підвели освітяни Костопільського району на засіданні колегії відділу освіти 18 квітня 2019 року. Окрім членів колегії, до обговорення питання долучилися голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа, директори закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, їх заступники, які координують здійснення освітнього процесу у перших класах, та керівники шкільних методичних об’єднань учителів початкових класів.

У 2018-2019 навчальному році за новим Державним стандартом початкової освіти у 41-му класі 22-х закладів загальної середньої освіти району здобуває освіту 771 учень перших класів. Освітній процес здійснюють 62 педагоги, у тому числі вчителі початкових класів, образотворчого та музичного мистецтв, іноземних мов.

Для успішного впровадження Нової української школи у закладах освіти Костопільського району використано 718 869 грн. із державного та 79 874 грн. із районного бюджетів на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, які навчаються за новими методиками; 732 710 грн. із державного та 140 365 грн. із районного бюджетів на закупівлю сучасних меблів для початкових класів; 334 496 грн. із державного та 37 166 грн. із районного бюджетів на закупівлю комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів.

У своєму виступі очільник району наголосив, що впровадження НУШ закладає основу нової якості освіти, запевнив, що районна влада підтримує всі інновації, які впроваджуються в освітній галузі та подякував педагогам за небайдужість і активну громадянську позицію.

Начальник відділу освіти Наталія Беляновська закцентувала увагу присутніх на тому, що співпраця районної влади з навчальними закладами є міцним підґрунтям реалізації основних засад реформування освітньої галузі району, впровадження інноваційних проектів, формування нової генерації педагогів та учнів.

Головний спеціаліст відділу освіти Вікторія Пацурківська проінформувала присутніх про результати вивчення стану реалізації реформи «Нова українська школа» у закладах освіти району. Обговоривши виступ Оксани Регези, завідувача районного методичного кабінету, педагоги спланували здійснення методичного супроводу вчителів, які практично впроваджуватимуть реформу «Нова українська школа» у наступному навчальному році. Керівники закладів освіти та члени колегії ознайомилися з досвідом впровадження Нової української школи у Маломидському закладі загальної середньої освіти, який презентувала його директор Оксана Козакова, обговорили одне з пріоритетних завдань НУШ - створення інклюзивного освітнього середовища.

/Files/images/koleg/P1050766.jpg/Files/images/koleg/P1050768.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.