Зустріч на освітянських перехрестях

Організація роботи з обдарованими дітьми є надзвичайно важливою на сучасному етапі розвитку освіти, коли значна увага приділяється вивченню індивідуальних особливостей учнів, а кінцевою метою є формування всебічно розвиненої творчої особистості. Над цією проблемою працюють не лише педагоги нашого району, а й учителі усієї країни. Тому у 2018-2019 навчальному році колеги з Рівного виявили бажання відвідати Костопільський районний методичний кабінет та заклади освіти з метою обміну творчими ідеями та досвідом роботи з розвитку обдарованості школярів. У листопаді 2018 року відбувся педагогічний міст між заступниками директорів освітніх закладів міста Рівного та Костопільського району з теми «Створення єдиного освітнього простору для роботи з обдарованими дітьми в умовах інноваційної діяльності району». У цьому навчальному році на запрошення колег із обласного центру група заступників директорів із навчально-виховної роботи Костопільського району 17 жовтня 2019 року взяла участь у виїзному семінарі-практикумі, який проходив на базі освітніх закладів міста Рівного.

Під час семінару-зустрічі заступники директорів відвідали Рівненські загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів № 20 і № 1 та Рівненську гуманітарну гімназію. Члени адміністрацій, педагоги та учні цих закладів змістовно представили свої школи, виховні центри, музеї. Усіх нас вразили екскурсії на території патріотизму у школі № 20. Змістовними були екскурсії про Короленка та історію школи № 1, захоплююче про становлення Рівненської гуманітарної гімназії розповіла директор Зоя Марчук.

Цікаво пройшло засідання за «круглим» столом із теми «Управлінські та психолого-педагогічні аспекти організації освітнього простору для обдарованих учнів та підготовки педагогів до роботи з ними» на базі Рівненської гуманітарної гімназії, на якому поділилися напрацьованим досвідом роботи Мирослава Жовтан, завідувач комунальної установи «Рівненський міський методичний кабінет», Олеся Пасічник, завідувач Центру роботи з обдарованими дітьми, Віра Ординська, Ірина Сорока, Аліна Воротеляк, заступники директорів із навчально-виховної роботи міських закладів освіти. Під час зустрічі було представлено одну з нетрадиційних форм роботи з обдарованими дітьми – «МАНівський десант».

У ході семінару усі його учасники з великим задоволенням відвідали музей відомого письменника-прозаїста Уласа Самчука, зустрілися з авторкою вишитих книг Оленою Медведєвою.

На завершення роботи усі заступники щиро подякували організаторам заходу за змістовне наповнення дня, отриману інформацію, яка в подальшому буде використана у роботі.

/Files/images/semnari/rvne/IMG_20191017_100621.jpg/Files/images/semnari/rvne/IMG_20191017_144701.jpg

/Files/images/semnari/rvne/IMG_20191017_144723.jpg

/Files/images/semnari/rvne/IMG_20191017_151045.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.