«Патріот» завітав до Ставецької школи

Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі - у нашій Україні. Ось такими патріотично-піднесеними словами розпочалися 18 жовтня 2019 року навчально-тренувальні ігри «Патріот» на базі Ставецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, у яких взяли участь 97 учнів із семи загальноосвітніх закладів району: Головинського ліцею, Звіздівської, Злазненської, Перетоцької, Великолюбаської та Ставецької шкіл. Ігри були присвячені Дню захисника України, що напередодні відзначався в Україні.

Ведучі, розпочинаючи захід, зазначили, що у такий нелегкий, тривожний час, коли український народ безстрашно відстоює незалежність і цілісність рідної держави на Сході України, важливим завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїх душах патріотичних почуттів, національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції. З метою виховання у молодого покоління відданості Батьківщині та українському народу, готовності обороняти рідну землю, бажанням бути фізично розвиненими та духовно багатими відділом освіти Костопільської районної державної адміністрації та військовою частиною А-2390 протягом останніх шести років проводяться військові ігри «Патріот».

У навчально-тренувальних іграх взяли участь начальник відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації Наталія Беляновська, методисти районного методичного кабінету Аксена Головач та Ірина Танчин, заступник командира з виховної роботи військової частини А-2390 Роман Федчук, військовослужбовці та педагоги навчальних закладів. Під час виступу Наталія Миколаївна відзначила необхідність проведення таких заходів, які сприяють формуванню в учнів патріотичних почуттів, відповідальності за долю своєї держави, вмінню працювати в команді та цінувати щире спілкування з ровесниками. Начальник відділу освіти висловила слова щирої подяки усім присутнім учням, які взяли участь у проведенні акції «Лист захиснику Вітчизни». Школярі передали усі свої листи солдатам, щоб вони оберігали і зігрівали серця нашим захисникам.

На першому етапі військових навчально-тренувальних ігор школярі продемонстрували щирі почуття любові до України. Вишиванки, синьо-жовті атрибути, елементи української символіки, патріотичні вірші, пісні та гасла створили піднесений настрій.

Далі настав час випробувань. З першою станцією «Мінна безпека» ознайомив Роман Федчук, який розповів, як потрібно себе поводити при виявленні невідомих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними.

Наступні види ігор проводилися за зупинками у спортивній залі, на яких військовослужбовці допомагали дітям вправлятись у розбиранні та складанні автомата АК-74, наданні домедичної допомоги в умовах бойових дій, одяганні протигазу та загальновійськового захисного комплекта.

Підводячи підсумки військових навчально-тренувальних ігор «Патріот», начальник відділу освіти Костопільської РДА Наталія Беляновська побажала учнівській молоді рости мужніми, сильними і надійними, завжди бути опорою для своєї сім'ї та народу, з гідністю нести звання справжніх патріотів - майбутніх захисників України.

На завершення всім учасникам заходу та гостям запропонували смачний козацький куліш.

/Files/images/patrot/patrot_stavok/изображение_viber_2019-10-18_15-51-04.jpg

/Files/images/patrot/patrot_stavok/изображение_viber_2019-10-18_15-52-45.jpg

/Files/images/patrot/patrot_stavok/изображение_viber_2019-10-18_15-58-11.jpg

/Files/images/patrot/patrot_stavok/изображение_viber_2019-10-18_15-51-24.jpg

/Files/images/patrot/patrot_stavok/изображение_viber_2019-10-18_15-52-09.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 315

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.