Всеукраїнський тиждень із протидії булінгу

Із метою попередження та протидії булінгу у дитячому середовищі заклади загальної середньої освіти району долучилися до проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу, у рамках якого проведено бесіди, години спілкування, круглі столи. Здійснено перегляд презентацій, відео та мультфільмів із подальшим обговоренням.

/Files/images/bulng/img_20190923_123131 (1).jpg

/Files/images/bulng/image.jpg

Практичними психологами та соціальними педагогами здійснено моніторинг безпечного освітнього середовища шляхом проведення із здобувачами освіти анкетування, діагностування, занять з елементами тренінгу, створення ментальних карт. У ході таких занять учні створювали асоціації до слова «булінг», відпрацювали навички керування агресією, вчилися поважати права інших та поділилися своїм баченням вирішення проблеми булінгу в шкільному середовищі.

/Files/images/bulng/20191025_124046.jpg

Проведено батьківські збори та всеобучі з тем: «Все, що треба знати про булінг», «Агресивна поведінка дітей. Що таке батьківський авторитет», «Профілактика булінгу в учнівському середовищі, де педагоги разом із батьками визначали за якими ознаками можна відрізнити булінг від звичайного конфлікту, та куди звертатися за допомогою. Ознайомлено батьків із нормативно-правовою базою щодо насильства відносно дітей, порядку дій щодо виявлення і припинення фактів жорсткого поводження з дітьми або загрози його виявлення. Було розповсюджено буклети «Зупинимо булінг разом!» та пам'ятки про порядок реагування та способи повідомлення про випадки булінгу (цькування) щодо дітей, надано рекомендації батькам на що звертати увагу та як вибудовувати довірливі стосунки з дітьми.

/Files/images/bulng/image (2).jpg/Files/images/bulng/s20173529.jpg

Учні Великостидинської ЗОШ І – ІІ ступенів взяли участь у проєкті «Безпечна країна», в рамках якого є проведення серед дітей та молоді Всеукраїнського конкурсу фото-та відео-робіт, спрямованих на запобігання проявів усіх видів насильства та травматизму, у тому числі булінгу. Метаконкурсу – привернення уваги до проблеми булінгу (цькування), активізація діяльності учнівської молоді щодо запобігання проявам усіх видів насильства та травматизму в закладах освіти і кібербулінгу в мережі Інтернет.

/Files/images/bulng/s23588694.jpg

Із метою навчити учнів розпізнавати ситуації булінгу (цькування) та вчасно і правильно реагувати на його прояви в освітньому середовищі, класними керівниками упродовж тижня було проведено інформаційні п’ятихвилинки «Неси добро у світ», конкурс есе з теми «Як довіряти і бути вдячним іншим», години відвертого спілкування «Не допускай проявівбулінгунад собою.Допоможи другу», «Булінг. Не роби вигляд, що не бачиш».

/Files/images/bulng/s61507687.jpg

Інформація про проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу розміщено на сайтах закладів освіти району.

/Files/images/bulng/IMG_0585.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 228

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.