Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають вже шосту річницю Дня Гідності та Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Ці події змінили історію нашої країни. А найтрагічнішою стала для українців боротьба за справедливість, що почалася рівно 6 років тому з Євромайдану. Згодом ця акція перетвориться в Революцію гідності та свободи. Протест у центрі столиці назвали Євромайданом, а найбільш активними його учасниками стали студенти. Ще через кілька днів мирна акція серед ночі перетвориться на жорстоке побоїще. Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, але назавжди змінила країну та українців.

Метою запровадження пам’ятної дати, згідно із указом, стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

В новій історії України День Гідності та Свободи – державне свято, яке має дуже важливе значення. Цього дня ми вшановуємо мужніх патріотів, які незламно стояли на захисті прав наших громадян і національних інтересів нашої країни.

Слава Україні – Героям Слава!!!

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.