Повернутися до звичайного режиму

Юні лісівники – на захисті природи

Одним із найважливіших завдань сучасного закладу освіти є підвищення екологічної свідомості здобувачів освіти, озброєння їх навичками економного та бережливого використання природних ресурсів, формування екологічно свідомої позиції у ставленні до природи.

Упродовж багатьох років Костопільська загальноосвітня школа І – ІІ ступенів №8 співпрацює з ДП «Костопільське лісове господарство».

Саме тому, з метою подальшої тісної та ефективної співпраці закладу та підприємства, за ініціативи директора ДП «Костопільське лісове господарство»О.Мелещука, сприяння відділу освіти Костопільської РДА на базі закладу освіти створене учнівське лісництво «Полісся».

14 лютого 2020 року на базі ДП «Костопільське лісове господарство» вихованцям учнівського лісництва урочисто вручено посвідчення юного лісівника, форму та пам’ятні подарунки. Кабінету, у якому відбуватимуться заняття учнівського лісництва, подаровано ноутбук.

/Files/images/akts/lsnitstvo/IMG_20200214_124817.jpg

/Files/images/akts/lsnitstvo/IMG_20200214_125252.jpg

Головною метою учнівського лісництває формуванняекономічної та екологічної культури, вихованнявідповідальних, добросовісних, справжніх господарів рідної землі.Адже учнівське лісництво – це потужна сила у формуванні дбайливих природолюбів. Розвиток сучасного суспільства вимагає від учнівської молоді високого рівня знань і вмінь, практичного їх застосування та можливість визначитись у суспільстві як особистість.

Головний лісничий Державного підприємства «Костопільське лісове господарство» С.Крикавський та завідуючий виробництвом лісогосподарської дільниці О.Середа здійснюють організаційний та практичний супровід діяльності учнівського лісництва. Задля реалізації дослідницького напрямку діяльності ДП «Костопільське лісове господарство» підтримує участь вихованців у еколого-натуралістичних заходах різного рівня.

Шлях від крихітної насінини до стрункої сосни чи могутнього дуба нелегкий і тривалий. Скільки ж потрібно затратити впродовж років наполегливої праці, щоб з тендітних саджанців виросли дерева!

Як із насінини «народжується» дерево, так із учнівських лісництв «народжуються» фахівці лісової галузі.

Сподіваємося, що спільна робота буде успішною!

Л. Мирун,керівник учнівського лісництва «Полісся»

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.