Відбулось засідання семінару – практикуму учителів музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти Костопільського району

20 лютого 2020 року на базі Костопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулось засідання семінару – практикуму учителів музичного мистецтва ЗЗСО Костопільського району з теми «Як навчити учнів розуміти мову музичного мистецтва» з метою обміну досвідом для підвищення фахової майстерності учителя музичного мистецтва щодо володіння сучасними підходами зацікавлення дітей, розуміння та захоплення музичним мистецтвом.

Ірина Ширшун, методист Костопільського РМК розпочала зустріч із акценту на тому, що сьогоднішній учень сприймає лише ту інформацію, і хоче займатись тим, що його цікавить, в чому він бачить практичну реалізацію в майбутньому. Джерело ж зацікавленості дитини - інноваційна діяльність педагога,готовність його до нетрадиційного, творчого вирішення освітніх проблем.

Саме такий позитивний стимул до впровадження цікавих ідей як навчити учнів розуміти мову класичної музики, учасники семінару отримали у «творчій майстерні» Ольги Соломчак, учителя Костопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Ольга Валеріївна провела майстр-клас з колегами, поділилась своїми напрацьованими матеріалами. Виступ учнів та презентація заступника директора з навчально-виховної роботи Алли Козьмін ще раз підтвердили творчий азарт до нововведень та майстерність педагога.

Збагатили учителі свою «методичну скриньку» і під час практичного «музичного калейдоскопа» з досвіду роботи і інших колег. Оксана Єндрик (Костопільська ЗОШК І-ІІІ ступенів №6) провела майстер-клас з теми «Ритміка: її роль у захопленні учнів музичним мистецтвом», а з Галиною Войтович (Жалинська ЗОШ І-ІІ ступенів) учасники семінару опрацьовували методику виконання народної пісні – генетичної основи духовності, джерела натхнення та формування патріотичних почуттів поколінь.

Надзвичайно зацікавила всіх інформація про бітбокс як техніку самовираження учня у музичній діяльності та перегляд відео десятирічного учасника – переможця конкурсу талантів «Краще всіх!».

/Files/images/shirshun/IMG-a2c4936a376308f4e3bc9313c5e92505-V.jpg

/Files/images/shirshun/IMG-e4ca09db065fc1c9087fa6a1281a36ea-V.jpg

/Files/images/shirshun/IMG-4f84ee2868ac848d0953cd7428e291af-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.