Творчо, креативно, натхненно!

У цифрову епоху відбувається перехід до моделі освітнього процесу, яка поєднує можливості традиційної та електронної форм навчання. Наш світ — «змішаний», і значна частина нашого повсякдення, у тому числі навчання, у майбутньому проходитиме у віртуальному середовищі. Саме тому 12 березня 2020 року на базі Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 проведено засідання семінару-практикуму вчителів математики та фізики з теми «Впровадження змішаного навчання на уроках математики і фізики у контексті STEM – освіти».

У ході засідання педагогами району з власного досвіду було висвітлено основні теоретичні та практичні аспекти з методики впровадження змішаного навчання на уроках фізики та математики. Методичні аспекти реалізації STEM-освіти в освітньому процесі висвітлив Волинець І.М., учитель Перетоцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. У ході практичної частини Мельничук Л.В., учитель Пеньківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, з учасниками засідання провела методичний тренінг із теми «Перевернутий клас та змішане навчання на уроках математики». У групах педагоги опрацювали питання «Модель і структура уроку в методиці «Перевернутого класу», «Змішане навчання математики і фізики – виклики та перспективи», «Програмні засоби для організації “перевернутого класу”, «Ресурси, що допомагають організувати змішане навчання математики», створили «Сенкан» до змішаного навчання.

У практичній частині засідання учителем математики Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Ковальчук О.М. було проведено майстер-клас з теми «Використання QR-кодів на уроках математики». Учитель зуміла зорганізувати роботу колег таким чином, що кожен зміг відчути себе у ролі учня, розв’язуючи ряд творчих завдань. Педагоги мали можливість розгадати кросворд, зашифрований у QR-кодах, попрацювати з електронним додатком Plickers, визначили переваги та недоліки електронних форм навчання

Методистами Костопільського РМК М.Бондарчук та В.Савчук підведено підсумки даного засідання та надано рекомендації до засідання, список літератури для опрацювання.

Засідання семінару-практикуму відбулося творчо, креативно, натхненно. Дякуємо всім хто долучився до даного заходу.

/Files/images/savchuk/berezen_2020/IMG_20200312_105645.jpg

/Files/images/savchuk/berezen_2020/IMG_20200312_111534.jpg

/Files/images/savchuk/berezen_2020/IMG-bbc57c4b11251db9aae98071869e78bb-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 249

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.