Під час карантину школи Костопільського району практикують дистанційне навчання

Добре розумітися на технологіях, навчатися та працювати дистанційно, бути медіаграмотним – надважливі навички 21 століття. У цей нелегкий час, перед кожним вчителем України постало випробування, як відпрацювати ці навички разом з учнями в реальному часі під час дистанційного навчання. Задача менеджерів закладів освіти: організувати цей процес і зробити його максимально легким і зрозумілим для вчителів, дітей та їх батьків, враховуючи технічні можливості і вчителів, і учнів.

Під час проведення освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання Костопільським районним методичним кабінетом розроблено та надано рекомендації використання онлайн сервісів та платформ з різних предметів та в цілому, які можуть забезпечити інтерактив вчителя з учнями.

Так, для організації навчального процесу заклади освіти Костопільського району, а саме Костопільський НВК «Загальноосвітня школа І ступеня – гімназія ім.Т.Г.Шевченка» http://nvkgimnasia.blogspot.com/p/blog-page_98.html, Костопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 http://kostopilschool4.at.ua/index/distancijne_navchannja/0-156 використовують свої офіційні сайти, створивши вкладки «Дистанційна освіта». Розділ має такі елементи: клас, у якому навчаються учні, назва предмета, посилання на електронні ресурси, які рекомендовано для вивчення, відеоматеріали чи лінк на власний онлайн відеоурок (https://www.youtube.com/watch?v=yjIaBmesuR0), практичні завдання для виконання, терміни їх виконання, посилання та час проведення тесту (за необхідності) та адреса електронної пошти закладу освіти, або вчителя, на яку потрібно надіслати результати виконання практичного завдання. Вся інформація для учня розміщуються на віртуальній інтерактивній дошці Padlet (https://padlet.com/xomych1513/mateminf2020), або Google Диск (https://drive.google.com/drive/folders/1xTxfuDXbs5BBxGo00vjkhPTgUbZcbP_7).

Педагогами Великолюбаської загальносвітньої школи І-ІІІ ступенів створено блог «Дистанційне навчання» https://vldistanceeducation.blogspot.com/, а у Яполотьській загальносвітній школі І-ІІІ ступенів розпочав роботу сайт https://sites.google.com/view/japolotshkola/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0?authuser=0, де розміщені завдання, відеоуроки, онлайн уроки, тести.

Організація дистанційного навчального процесу та спілкування зі здобувачами освіти у Костопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 та у Костопільській загальноосвітній школі №3 І-ІІІ ступенів відбувається через сервіс Google Classroom http://kost-school-n2.ucoz.ua/index/distancijne_navchannja/0-29, https://sites.google.com/view/dystanciine-navchannya-school3/google-classroom?authuser=0. Із допомогою даного сервісу вчителі створюють віртуальні класи, поширюють завдання, додають посилання на відеоматеріали, проводять тести для дітей і відразу ж оцінюють.

Кожен учитель має можливість обирати доступну дітям і батькам форму проведення дистанційних занять: розміщення матеріалів на сайтах шкіл, у блогах, через електронну пошту. У більшості шкіл Костопільського району педагоги створили Viber групи та постійно на зв’язку з учнями. Також зворотній зв`язок здійснюється за допомогою особистих електронних скриньок, сервісу Googlе Duo, у групах соціальних мереж Facebook Messenger.

Школи Костопільщини продовжують працювати дистанційно, а також із 06 квітня долучаються до проєкту "Всеукраїнська школа онлайн" - уроків з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали таYouTube-каналМіністерства освіти і науки.Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», а також 40 небайдужих педагогів, що зголосилися стати вчителями для усієї країни. Організатори закликають батьків завантажити розклад уроків та заохочувати дітей навчатись. Залишаємось вдома! Вчимось вдома!

/Files/images/IMG-02d644ea4ea4f755652cc57aea41dcb9-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 394

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.