Онлайн-засідання районного методичного об’єднання педпрацівників закладів дошкільної освіти Костопільського району

21 травня 2020 року відбулося онлайн-засідання районного методичного об’єднання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Костопільського районуз теми«Орієнтири діяльності педагогічних працівників ЗДО щодо формування підготовленої особистості дошкільника до сучасних реалій життя та навчання в школі через дистанційну роботу». (1)

Методист Костопільського районного методичного кабінету Спічак Г.О.підвелапідсумки методичної роботи з педпрацівниками ЗДО за 2019-2020 н.р., поділилася досвідом роботи з дистанційного навчання, ознайомила присутніх із поняттям та перевагами змішаного навчання. (2)

Вихователь-методист Костопільського ЗДО №5 «Ромашка»Гаврилюк Л.М презентувала зміст та форми мовленнєвого розвитку дошкільників відповідно освітньої лінії «Мовлення дитини» Базового компоненту дошкільної освіти в контексті організації освітнього процесу в закладі.(3)

Досвідом роботи з використання методу наочного моделювання в роботі з дітьми з активізації мовленнєвої діяльності поділилася в презентації Наумець О.Д., вихователь Костопільського ЗДО № 5 «Ромашка».(4)

Реалізацію комунікативно-діяльнісного та системного підходув організації занять з дошкільниками за програмою «Впевнений старт» продемонструвала Ошурко Н.А., вихователь Костопільського ЗДО № 5 «Ромашка». Педагог запропонувала фрагмент практичного показу інтегрованого відео-заняття «Добре, коли все в міру» з пріоритетом мовленнєвої та пізнавально-дослідницькоїдіяльності з теми «Рух у природі», підтема «Сонце, повітря, вода – найкращі друзі».

Вихователь – методист Костопільського ЗДО № 4 «Берізка» компенсуючого типу Жданюк Н.С. ознайомила вихователів із сучасними технологіями навчання на заняттях із художньої літератури, новітніми прийомами і методами роботи з дітьми під час організованої діяльності та в повсякденному житті. (5)

Формування мовленнєвого розвитку засобами художньо-естетичної діяльності дошкільників презентувала Левчук Л.М., вихователь – методист комунального закладу «Костопільський дошкільний навчальний заклад № 2 «Мрія».(6)

Вихователь-методист Костопільського ЗДО № 3 «Сонечко» Тимошина О.М. поділилася досвідом щодо дистанційної роботи з педагогами, дітьми та батьками у закладі дошкільної освіти в умовах освітніх змін.

Практичний психологКостопільського ЗДО №5 «Ромашка» Гузич Я.В. презентувала інформаційний дайджест щодо здійснення організації психолого-консультативної роботи з батьками вихованців дошкільного закладу під час карантину. (7)

Музичний керівник Злазненського ЗДО «Казка» Ткачук Л.Є. підготувала звіт про дистанційну роботу музичних керівників ЗДО.

З метою покращення якості надання освітніх послуг для дітей дошкільного віку та визначення напрямків планування роботи на наступний навчальний рік на електронні адреси педпрацівників надіслано анкети для опрацювання.

Під час підведення підсумків методичного об’єднання методист Костопільського РМК Спічак Г.О. відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день та озвучила методичні рекомендації.

Усі матеріали розміщені у вайбер-групі «Педпрацівники ЗДО».

/Files/images/spchak/21052020/1 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/2 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/3 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/4 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/5 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/6 (1).jpg

/Files/images/spchak/21052020/7 (1).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.