Онлайн-студія для керівників закладів освіти Костопільського району.

27 серпня 2020 року відділом освіти Костопільської районної державної адміністрації було організовано онлайн-студію для керівників закладів освіти Костопільського району. Це була потужна ресурсна зустріч для освітян перед стартом нового навчального року, який, вочевидь, буде не надто передбачуваним.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулися голова Костопільської районної ради Сергій Ткачук та голова Костопільської районної державної адміністрації Сергій Коваль. Керівники району висловили надії на позитивні зміни в освітньому просторі при розбудові нової української школи та наголосили, щоосновне завдання і освітян, і представників влади зробити 2020/2021 навчальний рік максимально зрозумілим, доброзичливим та безпечним для дітей, педагогів і батьків.

Вікторія Пацурківська, в.о. начальника відділу освіти Костопільської РДА, говорячи про організований початок 2020-2021 навчального року у закладах освіти району, чітко окреслила напрямки роботи закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в умовах карантину.

Голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України Лариса Головачик озвучила сучасні проблеми освітньої галузі та державні гарантії щодо її розвитку.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Костопільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Тетяна Лукашевич ознайомила директорів шкіл з результатами проведеного в закладах освіти району обстеження з питань дотримання санітарного законодавства та надала практичні рекомендації щодо підготовки закладів освіти до роботи в умовах адаптивного карантину.

Питання організації інклюзивного навчання для дітей з особливими освітніми потребами у 2020/2021 навчальному році стали темою для розмови педагогів з директором Костопільського інклюзивно-ресурсного центру № 1 Зоряною Грицюк.

Проблема забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, яка була висвітлена методистом Костопільського районного методичного кабінету Оксаною Парфенюк, особливо актуальна перед початком нового навчального року.

Підводячи підсумки роботи студії, педагоги зробили висновок, що незалежно від того, за яким сценарієм ми розпочинатимемо навчальний рік, всі школярі повинні мати рівний доступ до освіти, ніхто з дітей не повинен залишитися поза увагою педагогів.

/Files/images/stud_/IMG_20200827_111504 (1).jpg

/Files/images/stud_/P1190646 (2).JPG

/Files/images/stud_/IMG_20200827_120932 (2).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 451

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.