Костопільщина презентує свій досвід колегам із Рівного: праця, творчість, успіх

Нікого, напевне, не потрібно переконувати в тому, що перехід сучасної школи на європейську освітню модель зумовив потребу у педагогові, готовому на високому професійному рівні відповідати «викликам суспільства», творчо осягати освітній простір, бути відкритим до інноваційних зрушень, бачити перспективу та прогнозувати результат. Цим посилюється необхідність нових підходів до організації науково-методичної роботи, яка буде сприяти розвитку творчого інноваційного потенціалу педагога та учня. Розумінння цих проблем і спонукало провести 29 листопада 2018 року педагогічний міст між заступниками директорів освітніх закладів м.Рівного та Костопільського району з теми «Створення єдиного освітнього простору для роботи з обдарованими дітьми в умовах інноваційної діяльності району».

Розпочинаючи творчу зустріч, Наталія Беляновська, начальник відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації, розповіла про пріоритети розвитку освіти в Костопільському районі в умовах Нової української школи. Усі учасники педагогічного мосту переглянули фільм «У гармонії і ритмі інновацій», який продемонстрував досвід роботи відділу освіти і районного методичного кабінету щодо організації науково-методичного супроводу освітнього процесу в районі. Під час практичного модуля Оксана Регеза, завідувач Костопільського районного методичного кабінету, розповіла про сучасні підходи та шляхи науково-методичного забезпечення процесу розвитку професіоналізму педагогічних кадрів у районі. Про організаційну культуру педагогічного колективу в умовах інноваційного розвику сучасної школи інформували Людмила Ярошик та Лілія Бирда, директор і заступник директора з начально-виховної роботи Костопільського нвчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка». До обговорення даної теми долучилася Аліна Кучик, заступник директора Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, яка висвітлила питання «Використання освітнього середовища закладу у формуванні творчої особистості учня». Практичний психолог Костопільської загальноосвітньої школи-комплексу І-ІІІ ступенів № 6 Олена Долинська провела арт-перерву «Мандала – подорож у глибини свого Я».Завідувач Центру роботи з обдарованими учнями управління освіти Рівненського міськвиконкому Олеся Пасічник висловила колегам слова вдячності за презентований досвід та запросила до відвідин закладів освіти м.Рівного.Заступники директорів закладів загальної середньої освіти м.Рівного відвідали Пісківський ліцей імені Героїв-земляків. Під час зустрічі директор освітнього закладу презентувала діяльність учнівського та педагогічного колективів в умовах реформування освітньої галузі.

Усі учасники педагогічного мосту у дружньому колі підвели підсумки роботи, поділилися досягненнями та проблемами з обговорюваних питань. На завершення заходу відвідали музей лісу.

Кiлькiсть переглядiв: 315

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.